Remunerația minimă solicitată în caz de detașare în țările UE, valabilă la 1 Februarie 2024

Punem la dispoziția dumneavoastră valorile actuale începând din 1 februarie 2024 cu privire la remunerația minimă solicitată șoferilor aflați în detașare în țările lor, conform reglementărilor Pachetului de Mobilitate.

Menționăm că, în situația în care într-un stat membru, există nivele diferite a remunerației minime, în funcție de vechimea în muncă, de tipul de camion, de gradul de periculozitate al transportului, etc., am trecut în tabel valoarea maximă, pentru a evita dificultăți suplimentare la calculul îndemnizației de detașare.

Cei care aveți licență Soft-Transport, aceste valori pot fi actualizate prin aplicația Soft-Transport pe pagina Setări Detașare (posting.settings.php).

Mai mult

Remunerația minimă solicitată în caz de detașare în țările UE, valabilă la 1 Ianuarie 2023

Euload a contactat autoritățile statelor membre pentru a obține remunerația minimă solicitată, valabilă la 1 Ianuarie 2023,  șoferilor aflați în detașare în țările lor, conform reglementărilor Pachetului de Mobilitate. A fost un proces greoi, dar în cele din urmă putem să vă prezentăm o sinteză a acestor valori. 

Mai mult

Legea salarului minim in UE – perspective 2017

Iată-ne ajunși în 2017 și din păcate legea salarului minim în UE, așa cum a apărut pentru prima dată la 1 ianuarie 2015, sub denumirea Milog, interpretată de Germania ca fiind aplicabilă și firmelor de transport internațional, ține se pare încă capul de afiș a mai toate publicațiile de transport, fie ele și online. De asemenea cam toate asociațiile de profil tratează această problemă, care acum pare să aibă încă o față în plus, fie că e vorba de Austria sau de Italia.

Mai mult