Autoritățile ascund sau se fac că nu văd că în România, la transport internațional conduc ... Polonezii !

Deși, această problemă a mai fost amintită de transportatori și cu alte ocazii, autoritățile nu par interesate și nici nu se alertează !

Ele sunt preocupate să anihileze companiile de transport românești folosind ca instrument de tortură si lichidare ANAF ! Și dacă abuzurile ANAF nu sunt suficient de rapide și eficiente, atunci folosim Parlamentul, Ministerul de Finanțe, CCF (Consiliul Consultanților Fiscali), etc.

Probabil, în viziunea guvernanților suntem prea mulți și ne merge prea bine !

Domnilor, un studiu foarte simplu, care nu a costat zeci de mii de euro, spune mai multe decât toate expertizele la un loc.

Studiul a fost făcut în vama Borș II (noua autobandă) pe sensul de intrare în România, în data de 6 și 7 septembrie între orele 8-13. Practic au fost numărate (și filmate) în zona cântarului toate tirurile.

Atragem atenția că această vamă nu este frecventată de tirurile care tranzitează România, în acest sens sunt folosite alte vămi, cum ar fi vama Nădlac sau Petea ! Cu alte cuvinte tirurile străine care intră pe la Borș au marea majoritate încărcare / descărcare în zona Transilvania sau Moldova.

Iată rezultatele:

 

Țara de înmatriculareLuni, 6 septembrie 2021Marți, 7 septembrie 2021Total pe cele 2 perioade
România23 buc. (26%)48 buc. (37%)71 buc. (32.5%)
Polonia40 buc. (45%)61 buc. (47%)101 buc. (46.3%)
Bulgaria9716 buc. (7.3%)
Ungaria7815 buc. (6.8%)
Slovacia617
Estonia2 2
Turcia123
Ucraina1 1
Lituania 11
Cehia 11
Total89 buc.129 buc.218 buc.

 

În încheiere, aș dori să adresez autorităților, atât de la Ministerul Finanțelor cât și de la Ministerul Transporturilor, o întrebare:

Polonezilor cum de li se merită să facă transport la noi acasă?

Iar în ce privește transportul românesc, le-aș atrage atenția că ne aflăm în plină CATASTROFĂ, cu actuala politică economică transportul românesc va tinde la 0 (zero)!

 

Introduceţi un comentariu