Lansăm astăzi, 18 noiembrie 2015, o nouă rubrică a website-ului nostru. E vorba de BLOG.

De ce o facem?

Pentru că, pur și simplu, în iureșul evenimentelor și a schimbărilor prin care am trecut în ultimul an, a devenit important atât pentru noi, cât și pentru membrii noștri să fixăm niște repere temporale.

Nu bine înțelegem ce ni se întâmplă sau poate nici nu reușim să ne formăm un punct de vedere într-o chestiune, că vine altceva care necesită toată atenția noastră sau răstoarnă cu totul situația.

Așa că e mai bine să notăm ceea ce gândim la un moment dat. Poate imediat sau poate doar peste o vreme vom avea nevoie să o recitim.

BLOG-ul nu este doar al meu, semnatarul acestor rânduri, el este deschis și colegilor mei din echipa Euload, partenerilor noștri, precum și experților din diferite domenii față de care avem tot respectul și le acordăm toată încrederea.

Dar, în primul rând, BLOG-ul s-a născut pentru dumneavoastră, clienții Euload, pe care sperăm ca materialele postate pe el să vă fie de un real folos.

Cu prietenie,
Ioana Csengeri
administrator Euload

Comentar(ii)

  • Siegfried Mayer,30/11/2015 20:12

    Suntem niste iresponsabili ... inconstienti ... Pe timp ce trece, tot mai clar mi se arata iresponsabilitatea asociatiilor patronale actuale de a nu deveni intr-adevar niste poli de dezvoltare al breslei, credibili si pertinenti ... Exista o multitudine de parghii LEGALE SI EFICIENTE de a finanta activitatea asociatiilor patronale, sunt "o gramada" de fonduri nerambursabile care stau la dispozitia ONG-urilor, implicit si a asociatiilor patronale din transporturi, care ar putea fi exploatate, folosite in favoarea dezvoltarii interactiunii dintre noi si cei care ne guverneaza ... Nu ar fi nevoie nici macar de o "amarata" de cotizatie ca asociatiile sa acceada la fonduri care sa le garanteze functionarea !!! Exista fonduri europene care "zac" nefolosite din cauza incompetentei si lipsei de profesionalism al actualelor asociatii patronale ! Din pacate, pana in momentul in care actualele asociatii patronale nu vor avea niste conduceri competente si credibile, pana atunci vom deplange "pusca si cureaua lata ... ce flacai am fost odata ..." Vom trai din amintiri, pana cand demagogia, nonvaloarea, lipsa de viziune va guverna o "asa zisa miscare patronala" care nu este capabila nici macar sa se impuna la cele mai simple probleme interne. Vom trai din amintiri, pana cand nu veti constientiza ca fara o viziune si o constructie patronala credibila, solida, nu veti reusi nici macar sa va faceti un plan de dezvoltare nationala, sa nu mai vorbim de cel de nivel al UE ... Nu avem lideri competenti care sa ne reprezinte la nivel UE, nu avem sustinere nici macar sa ne reprezentam la nivel national ... Cred ca suntem partasi la aceasta decadere, deoarece "profilaxia" delasarii profesionale este o preocupare ce lipseste din practica noastra ... Nu avem lideri sustinuti, nu avem asociatii patronale credibile ... Suntem raspunzatori in totalitate pentru aceasta situatie, vom suferi impreuna consecintele acestei delasari comune ... Pana cand veti constientiza ca ati ramas "dureros" de singuri, va urez delasare placuta ...

  • Siegfried Mayer,22/11/2015 15:55

    I have a deam ... O constructie patronala NU POATE deveni eficienta DOAR daca : 1. Este cladita pe o fundatie sanatoasa, puternica. 2. Consiliul director este format dintr-o mixtura reprezentativa a Breslei (prin asta inteleg membri care sunt proportional prezenti din toate categoriile de transportatori, atat mici cat si mari ), 3. Toti acesti membri sunt alesi si mentinuti in functie EXCLUSIV doar daca aduc un aport financiar la sustinerea unui secretariat FUNCTIONAL ! ( Asta inseamna ca toti membrii consiliului director vor contribui financiar IN MOD EGAL pentru sustinerea functionarii secretariatului. Membrii reprezentanti ai firmelor mici vor trebui sa gaseasca sustinere financiara care sa-i sustina in functie, acest mecanism va GARANTA credibilitatea si functionalitatea acelui patronat .... UTOPIC). 4. Este imperios necesara sustinerea unui secretar general competent, lider innascut, crescut si cultivat de mediul de transport, cu spiritul si mintea deschisa, om de echipa capabil la a se conforma cerintelor dictate de imprejurari extreme, neafiliat politic, independent financiar de afaceri proprii (asta inseamna ca va trebui sa fie retribuit in mod onest de patronat, cel putin la nivelul de venit al unui patron de firma de transport de succes !!!!!).... asta pentru a spera rezultate serioase de la el/ea ... 5. Este necesara garantarea libertatii secretarului general pentru a-si alege echipa de lucru , deoarece nu se doreste ca el sa fie "one man orchestra" .... Bineinteles, consiliul director va garanta si sustinerea financiara a echipei secretarului general ... 6. In momentul in care un membru al consiliului director nu-si va plati contibutia asumata in momentul accederii in acel post, va decadea din drepturi, locul lui fiind automat preluat de un alt reprezentant al categoriei de transportatori din care face parte cel care a decazut din drepturi ... 7. De aici incolo, putem vorbi de membri care adera la patronatul acela ... 8. Bineinteles, am glumit, deoarece NICIODATA nu se va intampla ca lucrurile simple, rationale, functionale sa se intample in jurul nostru ... Intotdeauna se vor gasi "soferi cu bani" care vor prezice teorii apocaliptice, conspiratii, aiureli in spatele acestor lucruri simple ... Intotdeauna se vor gasi oameni mici (doar la figurat) atat spiritual cat si ca viziune, care vor propavadui scenarii catastrofale daca oameni NECONTROLABILI, cu spiritul si mintea deschisa isi expun viziunea in domeniul patronal ... 9. Va rog sa ma iertati daca v-am "inoportunat" ... sunt constient ca "am luat-o pe aratura" , bineinteles, niciodata nu se vor intampla astfel de grozavii in viata voastra .... I have a dream... not a nightmare ...

Introduceţi un comentariu