Veți zice că sunt patetică ! Nu sunt! Credincioasă? Da, deși adaug ca și în Biblie: Cred, Doamne ! Ajută necredinței mele!

Atunci de unde până unde chemarea aceasta, invocarea Maicii lui Dumnezeu?

Cred că din disperare, din frustrare, din sentimentul neputinței, din oboseală, din amar dar și din nădejde, din încredere, din încăpățânare, din curajul și dorința de a merge cu demnitate înainte.

Văd că de mai bine de 1 an (și mai mult) suntem tulburați, încovoiați, îngrijorați, nedumeriți, chiar jefuiți, ai nimănui, sau sabotați atât din exterior, cât și din interior. Problemele par fără de sfârșit!

Însă Dumnezeu este un avocat foarte bun! Cel mai bun!

Mărturie stă Sfântul Cristofor, ocrotitorul transportatorilor. Își câștiga pâinea trecându-i pe umerii săi pe călători peste un râu. Pe cei săraci îi purta fără să ceară nimic. La un moment dat, pe umerii săi a trecut și Iisus ca un prunc, descoperindu-i-se apoi printr-o minune pe malul celălalt. Sfântul Cristofor s-a jertfit pentru credința sa, reușind nici mai mult, nici mai puțin decât să convertească pe ditamai împăratul roman care a comandat execuția sa, și care era un prigonitor, rău-credincios și cu siguranță nici drept nu era.

Capul Sfântului Cristofor se păstrează în Rab, capitala insulei cu același nume din Croația, sub acoperișul bisericii închinate Adormirii Maicii Domnului.

Am avut ocazia, în concediu fiind, ca pe 1 Septembrie să intru în această biserică și să-mi îndrept rugăciunea către ocrotitorul nostru, al transportatorilor. Să-i spun necazurile și greutățile noastre.

Nădăjduiesc în ajutorul lui și în ocrotirea Maicii lui Dumnezeu și o rog să aducă lumină, dreptate, curăție, claritate, omenie chiar, sinceritate, adevăr în breasla noastră și să alunge minciuna, răutatea, nepăsarea, indolența, hoția, frica, duplicitatea, corupția, trădarea, mândria, prostia chiar, de la noi și dintre noi și de la cei care ne conduc.

Așa am simțit astăzi, la o săptămână după vizita mea în Rab, și de ziua în care sărbătorim Nașterea Maicii Domnului. La o săptămână distanță de protestul anunțat al transportatorilor din 15 septembrie.

Haideți să zicem cu toții:

       Maica lui Dumnezeu, roagă-te și pentru transportatori!

Și închei cu o rugăciune a Bisericii:

O Prealuminate nor, Maica lui Dumnezeu, pe cei ce se luptă cu noi surpă-i cu dreapta ta cea stăpânitoare şi atotputernică şi celor ce sunt în scârbe le ajută, pe cei asupriţi îi mântuieşte şi dezleagă de păcate pe cei ce se roagă ţie, că toate le poţi, câte le voieşti.

Introduceţi un comentariu