Titlu: Taxe drum Companie: Hoedlmayr Lazar Romania SRLData: 09:19 - 10/10/2014

Buna dimineata,

Va rog sa ma ajutati, daca se poate.Ce taxe de drum trebuiesc pentru Ungaria/Austria/Germania/Franta/Belgia /Slovacia
tinand cont de normele de poluare euro 5 si euro 6 pentru +12tone?

transportor auto

Multumesc frumos

 
 
Companie: Euload SRL   Data: 17:02 - 10/10/2014 
Buna ziua,

In Ungaria, incepand din 1 iulie 2013, a fost introdusa taxarea electronica pentru plata taxelor de drum. Taxarea se face in functie de kilometri parcursi, categoria autovehiculului si clasa de emisie.
Click aici  pentru a vizualiza harta tronsoanelor de drumuri nationale si autostrazile taxabile.
Prin introducerea sistemului electronic de colectare a taxei de drum in Ungaria, utilizatorii retelei de drumuri pot alege intre doua modalitati de plata a taxei de drum:
- cu ajutorul unui aparat electronic, HU-GO – avand cont creat pe site-ul www.hu-go.hu 
- printr-un sistem ticketing -  cash, card bancar sau card combustibil - la principalele puncte de plata a taxei de drum si la punctele de trecere a frontierei. Pentru a vizualiza principalele puncte de plata a taxei de drum in Ungaria, va rugam dati click aici.
Valoarea taxei de drum il puteti vizualiza, daca faceti click aici.
Un cap tractor – intra in categoria J2, astfel va plati: 42,41 HU/km pe drum expres, si 18,04 HUF/km pe drum national.
Click aici pentru a va calcula taxa de drum in Ungaria.

      Taxele de drum in Austria il puteti vizualiza, daca faceti click aici.
Taxele se pot plati si prin intermediul unui aparat Go-Box. Detalii legate de achizitonarea aparatului si plata taxelor le gasiti daca faceti click aici.

Germania - taxa rutiera germana (“LKW-Maut”), care este perceputa in prezent pe toate autostrazile germane, au fost modificate incepand cu 1 August 2012. Harta oficiala a drumurilor suplimentare poate fi vizualizata, daca faceti click aici.
In Germania exista un sistem de colectare a taxei de drum, prin Toll Collect, care calculeaza si incaseaza taxele, dupa kilometri parcursi pe autostrazi sau pe anumite sosele nationale.
Valoarea taxei de drum o puteti vizualiza, dacai faceti click aici.
Pentru detalii legate de sistemul Toll Collect accesati pagina - www.toll-collect.de

       Pentru a calcula taxa de drum in Franta in functie de traseu faceti click aici. 

       Pentru uniunea economica Benelux (Olanda, Belgia, Luxemburg, Danemarca si Suedia ) pentru vehiculele de transport marfa cu o greutate totala de 12 tone sau mai mare, se plateste o taxa de drum numita Eurovinieta. Indiferent in care tara s-a achizitionat Eurovinieta, aceasta are valabilitate in oricare dintre tarile mai sus prezentate. Achizitionarea online a Eurovignetei este posibil pe site-ul lor oficial, daca faceti click aici.
Pentru a vizualiza costurile Eurovinietei faceti click aici.

        In Slovacia, taxa de drum se plateste pe km parcursi, de catre toate vehiculele cu MTMA mai mare de 3,5 to, in functie de categorie de drum utilizat, norma de poluare a vehiculului si nr. de axe a acestora. Pentru a putea calcuala taxa in functie de criteriul dvs, va rugam accesati site-ul: https://www.emyto.sk/web/guest/toll/rates

Cu stima,
Echipa Euload