Titlu: Taxe platibile cashCompanie: Sancris SRLData: 14:00 - 09/09/2013
Ce taxe se pot achita cash pe ruta Romania - Dortmund doar la un cap tractor Euro 5?
 
 
Companie: Euload SRL   Data: 15:40 - 18/09/2013 
Buna ziua,

Taxele de drum din Romania - rovinieta -  este obligatorie pentru toate vehiculele de transport marfa sau persoane. Orice iesire in afara orasului trebuie insotita de plata rovinietei.
Tariful de utilizare se aplica tuturor utilizatorilor romani si straini, pentru toate vehiculele inmatriculate temporar sau definitiv, detinute de acestia, care circula pe reteaua de drumuri nationale din Romania, si este structurat in functie de durata de utilizare, precum si de caracteristicile vehiculelor cu privire la categorie, incadrarea in clasa de emisii poluante (EURO), masa totala maxima autorizata (MTMA) si numarul de axe, dupa caz.
Tariful de utilizare este structurat in functie de durata de utilizare a drumurilor Nationale astfel: 1 zi (doar pentru categoriile: C, D, E, F), 7 zile, 30 de zile, 3 luni, 6 luni si 12 luni. Durata de utilizare cuprinde durata de parcurs, precum si durata de stationare. 
Contravaloarea rovinietei il puteti vizualiza daca faceti click aici.

In Ungaria, incepand din 1 iulie 2013, a fost introdusa taxarea electronica pentru plata taxelor de drum. Taxarea se face in functie de kilometri parcursi, categoria autovehiculului si clasa de emisie.
Click aici  pentru a vizualiza harta tronsoanelor de drumuri nationale si autostrazile taxabile.
Prin introducerea sistemului electronic de colectare a taxei de drum in Ungaria, utilizatorii retelei de drumuri pot alege intre doua modalitati de plata a taxei de drum:
- cu ajutorul unui aparat electronic, HU-GO – avand cont creat pe site-ul www.hu-go.hu 
- printr-un sistem ticketing -  cash, card bancar sau card combustibil - la principalele puncte de plata a taxei de drum si la punctele de trecere a frontierei. Pentru a vizualiza principalele puncte de plata a taxei de drum in Ungaria, va rugam dati click aici.
Valoarea taxei de drum il puteti vizualiza, daca faceti click aici.
Un cap tractor – intra in categoria J2, astfel va plati: 42,41 HU/km pe drum expres, si 18,04 HUF/km pe drum national.
Click aici pentru a va calcula taxa de drum in Ungaria.

Taxele de drum in Austria il puteti vizualiza, daca faceti click aici.
Taxele se pot plati si prin intermediul unui aparat Go-Box. Detalii legate de achizitonarea aparatului si plata taxelor le gasiti daca faceti click aici.

Germania - taxa rutiera germana (“LKW-Maut”), care este perceputa in prezent pe toate autostrazile germane, au fost modificate incepand cu 1 August 2012. Harta oficiala a drumurilor suplimentare poate fi vizualizata, daca faceti click aici.
In Germania exista un sistem de colectare a taxei de drum, prin Toll Collect, care calculeaza si incaseaza taxele, dupa kilometri parcursi pe autostrazi sau pe anumite sosele nationale.
Valoarea taxei de drum o puteti vizualiza, dacai faceti click aici.
Pentru detalii legate de sistemul Toll Collect accesati pagina - www.toll-collect.de

Cu stima,
Echipa Euload