Titlu: Program de lucru pentru marfa perisabilaCompanie: Bradet SRLData: 20:10 - 10/02/2013
Va rog spuneti-mi si mie daca programul de lucru la marfa perisabila este la fel ca la marfa neperisabila si ce restrictii sunt la aceasta sambata si duminca.
 
 
Companie: Euload SRL   Data: 10:42 - 11/02/2013 
Buna ziua,

Perioadele de lucru respectiv odihna sunt stabilite prin Regulamentul (CE) 561/2006. Prezentul regulament trebuie respectat de catre conducatorii auto ce asigura transport rutier de marfa.

In Romania, Conform Hotararii Guvernului 1.777/2004 Anexa nr.2, transporturi de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala nu se supun restrictiei de circulatie.

Transporturile prevazute în anexa nr. 2, care nu se supun restrictiei de circulatie, se pot efectua daca sunt îndeplinite urmatoarele conditii:
    a) încarcatura se încadreaza în una dintre categoriile prevazute si este justificata prin documente de însotire a marfii, în cazul persoanelor juridice;
    b) încarcatura se încadreaza în una dintre categoriile prevazute si este justificata prin certificat de producator, în cazul persoanelor fizice române;
    c) marfa transportata ocupa cel putin jumatate din capacitatea de încarcare a vehiculului;
    d) detin foaia de parcurs si, daca este cazul, ordinul de interventie, semnate de conducatorul unitatii sau de persoana desemnata.

Pentru transport de marfa perisabila, in plus fata de documentele necesare pentru transportul de  marfa generala, aveti nevoie ca autovehicolul sa prezinte autorizatie sanitara si marfa sa posede certificat sanitar-veterinar.

Informatii suplimentare privind Certificatul sanitar veterinar gasiti la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara
si pentru Siguranta Alimentelor (click aici) pentru informatii de contact.

Pentru a vizualiza Hotararea Guvernului nr. 1.777/2004, va rugam dati click aici.


Cu respect,
Echipa Euload