Titlu: Transport deseuri nepericuloase catre GermaniaCompanie: Otelinox SAData: 12:22 - 27/08/2012

Pentru transportul deseurilor nepericuloase pe teritoriul Germaniei:

- Ce documente trebuie intocmite la expeditor (Romania)

- Camionul incarcat cu deseu trebuie semnalizat aparte (placuta speciala)

Multumesc!

 
 
Companie: Euload SRL   Data: 16:09 - 27/08/2012 
Autorizatii pentru transportul deseurilor  nepericuloase se pot obtine de la Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului. Date de contact disponibile ale Agentiei pentru Protectia Mediului Dambovita:

Str. Calea Ialomitei Nr.1
Tel.: 0245-213.959
Fax.: 0245- 213.944
 

Cu stima,
Echipa Euload

 
Companie: Otelinox SA   Data: 10:35 - 28/08/2012 

Multumesc pentru raspuns!

Autorizatie pentru transport deseuri nepericuloase avem deja.

Ma refeream strict la documentele ce trebuie sa insoteasca un camion ce transporta deseuri nepericuloase pe teritoriul Germaniei.

 
Companie: Euload SRL   Data: 14:39 - 30/08/2012 
Conform informatiilor primite de la Ministerul Mediului si Padurilor, referitor la intrebarile dumneavostra privind organizarea unui transport de deseuri nepriculoase cu destinatia Germania, avand ca tara de expeditie Romania, va comunicam ca trebuie sa respectati prevederile Regulamentului CE nr. 1013/2006 privind transferul deseuri. In functie de operatiunile la care vor fi supuse deseurile respective in tara de destinatie se aplica procedura cu notificare si acord preliminar scris sau procedura privind cerintele generale de informare.

In cazul in care deseurile sunt supuse operatiunii de eliminare se vor completa Anexele 1A si 1B si se vor furniza informatiile prevazute in Anexa II la Regulamentul sus mentionat, inclusiv informatiile suplimentare solicitate de autoritatile competente.

In cazul in care deseurile sunt destinate unei operatiuni de valorificare se va completa Anexa VII, respectiv informatii care insotesc transferurile de deseuri mentionate la art. 3 alin.(2) si (4).

Precizam ca procedura sub care se initiaza si se desfasoara transporturl deseurilor este derulata de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) in calitate de autoritate competenta conform HG nr. 788 din 17 iulie 2007 privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului (CE) nr. 1013/2006 privind transferul de deseuri.

In ceea ce priveste aplicarea unor semne distincte pe mijloacele de transport a deseurilor nepericuloase, legislatia aplicabila nu contine prevederi in acest sens.

Pentru mai multe informatii privind documentele necesare pentru transportul deseurilor, va rugam sa consultati pagina de web al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului dand click aici.


Cu stima,
Echipa Euload