Titlu: Asigurarea CMRCompanie: Tardet Trans Est SRLData: 14:23 - 11/10/2007

Buna ziua,

 

Intai de toate tin sa felicit echipa EULOAD pentru profesionalismul cu care trateaza cererile noastre.

In momentul de fata ma confrunt cu o situatie cel putin bizara : firma noastra detine capete tractor, iar semiremorcile pe care le folosim sunt toate inchiriate din strainatate (Germania si Franta, fiind inmatriculate in aceste tari).

Am cerut la diferiti asiguratori oferte sa asiguram aceste semiremorci, insa au refuzat pe motiv ca nu sunt inmatriculate in Romania. Le-am cerut de asemenea si asigurari CMR (Asigurarea de raspundere civila a transportatorului in calitate de caraus pentru marfurile transportate), insa ni s-a spus ca acest tip de asigurare se face pe semiremorca.

Pe de alta parte, aceeasi asiguratori mi-au propus o asigurare « buchet » pe capul tractor,care cuprinde RCA si CASCO precum si asigurare CMR. Acum, daca pentru ei asigurarea CMR se face pe semiremorca, semiremorca pe care ei nu vor sa o asigure pt. ca nu este inmatriculata in Romania (deci nu o recunosc), cum se poate ca acea asigurare CMR inclusa in buchetul pentru capul tractor sa fie valabila ? Eu sunt constienta ca asigurarea buchet este mai ieftina decat cea defalcata, dar ma intreb ce se intampla cu acea asigurare CMR ? In caz de dauna mi se va spune ca nu ma despagubeste pentru ca nu sunt indeplinite conditiile legale ? Din cate deduc, aceasta asigurare buchet se preteaza pentru « cuplul » cap tractor + semiremorca si ma intreb daca intregul buchet este valabil, sau am doar o asigurare de forma pentru ca nu intrunesc toate conditiile pentru a beneficia de ea.

 

V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un raspuns cat mai repede.

 

Cu multumiri,

 

Mihaela FERCHIU

 
 
Companie: Euload SRL   Data: 15:04 - 12/10/2007 

Asigurarea CMR se refera numai la marfa transportata si in caz de daune nu acopera pagubele produse la vehiculul folosit pentru transportarea marfii. Puteti incheia asigurare CMR pentru un singur transport de marfa, pentru marfurile transportate de un singur vehicul, sau pentru marfurile transportate de toate vehiculele firmei. In ultimele doua cazuri, asigurarea se incheie de obicei pe un an, plata facandu-se in rate. Daca asigurati marfa transportata de toate autovehiculele firmei, aveti la dispozitie doua tipuri de asigurare :

  1. cand numarul capurilor tractoare este egal cu numarul semiremorcilor

  2. cand exista mai multe semiremorci decat capuri tractoare


Am contactat mai multe firme de asigurari, pentru a gasi o solutie la problema dvs. si am primit urmatoarele raspunsuri :

- Firma ASIROM ne-a informat ca aveti posibilitatea de a incheia o asigurare complexa la ei, atat pentru capurile tractoare, cat si pentru semiremorci si marfa. Pentru a asigura semiremorcile inmatriculate in strainatate se poate cere o derogare de la sediul central al firmei, din Bucuresti, fiind necesara prezentarea contractului de inchiriere pentru semiremorci. Pentru informatii detaliate il puteti contacta pe domnul Costea, la telefoanele 0722.743.672 sau 0259.420.859.

- Firma Protruck Asigurari S.R.L. ne-a informat ca, datorita faptului ca au o legatura speciala cu asiguratorii, au posibilitatea de a negocia si de a incheia pentru dvs. polite CASCO atat pentru capetele tractor inmatriculate in Romania, cat si pentru semiremorcile inmatriculate in Franta si Germania. Pentru a obtine oferte financiare de la firmele de asigurare partenere cu firma Protruck, este necesar sa expediati prin fax la nr. 021-457.14.10 sau pe email documentele de inmatriculare ale autovehiculelor si semiremorcilor sau datele complete ale acestora, inclusiv proprietarul cu adresa exacta. In cazul semiremorcilor la care in documentele de inmatriculare nu figurati dvs. ca proprietar, trebuie sa expediati prin fax copia contractului de inchiriere. Pentru informatii detaliate, il puteti contacta pe domnul director Laurentiu Tiberiu Costinceanu, la telefoanele 0745.349.614 sau 0744.360.411.

Puteti obtine oferte si de la alte firme de asigurari. Pentru a obtine adresele acestora, dati click aici pentru conectare.

Cu stima,

Echipa Euload

www.euload.com