Titlu: Acte necesare pt transport marfa in spatiul intracomunitar cu autoutilitara mma 3,5tCompanie: sc aca service srlData: 21:54 - 25/08/2009
Doresc sa cunosc toate actele necesare societatii si soferului pt a efectua transport de marfa intern si extern cu dube mma3,5t deasemenea  necesitatea obtinerii licentei de transport pt societate.  
 
 
Companie: Euload SRL   Data: 13:28 - 26/08/2009 

 

Conform reglementarilor in vigoare vehiculele care nu depasesc MTMA de 3.5 to., nu sunt supuse licentierii.

Documentele care trebuie sa se afle la bordul vehiculului in timpul efectuarii transportului de marfa sunt:

Scrisoare de transport CMR, foaie de parcurs, acte doveditoare de provenienta a marfi (aviz de insotire a marfi sau factura).

Daca doriti sa efectuati transport de marfa si in trafic international mai aveti nevoie in plus fata de cel intern, de inspectia tehnica periodica in trafic international (ITPI) care se face la Registrul Auto Roman (RAR), iar pentru germania, in cazul in care masa total maxim autorizata al vehicolului este cuprinsa intre 2,8 si 3,5 to., este nevoie ca soferul sa conduca evidenta timpilor de conducere, respectiv odihna printr-un formular specific acestei evidente. Formularul trebuie a fi completat din momentul in care soferul pleaca in cursa. Pentru a descarca modelul de evidenta a timpilor de lucru respectiv odihna, faceti click aici.

Informatii suplimentare referitor la perioada de lucru, respectiv odihna, gasiti la noi pe site in rubrica de INFORMATII UTILE daca faceti click aici.

In functie de situatia in care va aflati ar mai fi nevoie de urmatoarele documente:
- copia de pe contractul de Leasing al vehiculului
- copia de pe contractul de inchiriere al vehiculului

- copia de pe contractul de munca al soferului (pentru Ungaria va recomandam ca acesta sa fie tradus in limba maghiara). Gasiti un model bilingv Maghiar-German la noi pe site in rubrica de MODELE DOCUMENTE daca faceti
click aici.

Gasiti mai multe informatii referitor la transportul rutier de marfa la noj pe site in rubrica de INFORMATII UTILE, daca faceti click aici.

Cu stima,

Echipa Euload

www.euload.com