Anunt Mica Publicitate 
  
Nume companie Irisdemi SRL
AdresaStr. Principala Nr.2049B
 Sat. liesti com. liesti,Romania (RO)
Telefon0034642676408 ,
Fax
Pagina WEB
 
Persoana de Contact 
Nume ContactDumitrel Bujor
Telefon0034642676408
Emaildbujor@gmx.com
 
Categorie
Subcategorie
Marca
Model
Anul Inmatricularii2004
Nr. km la bord-
Pret (Euro)
Greutatea totala admisa-
Clasa de PoluareEURO - 3
 
VA OFERIM CONTRACTE INTERCOMUNITARE PE SPANIA, PE CARE LE INCHEIATI DUMNEAVOASTRA DIRECT CU FIRMA SPANIOLA. AVETI POSIBILITATEA DE A LUCRA IN DOUA MODURI: 1) CU SEMIREMORCA FIRMEI SPANIOLE. 2) CU SEMIREMORCA DUMNEAVOASTRA. MODUL DE PLATA: VI SE ASIGURA UN MINIM DE 13.000 KM PENTRU UN SOFER SI 16.000 KM – 20.000 KM CU DOI SOFERI. VI SE DAU O LISTA CU PRETURILE CURSELOR PE TOATA CAMPANIA . DIN EXPERIENTA, PRETUL PE KM PLINI – GOI ESTE INTRE 1€/KM SI 1,10€/KM. PENTRU AL DOILEA SOFER VI SE PLATESTE LA CURSELE RAPIDE UN SUPLIMENT DE 400€ - 500€. NU EXISTA DIFERENTA IN MODUL DE PLATA INTRE TRANSPORTATORII CARE VIN CU SEMIREMORCA LOR SI CEI CARE INCHIRIAZA. IN SCHIMB, TRANSPORTATORII CARE INCHIRIAZA SEMIREMORCA VOR PLATI O CHIRIE DE 1300€ PE LUNA. PLATA SE FACE PRIN SISTEM CONFIRMING (LINIE DE DESCONTARE) CU UN COMISION DE 4% IN TERMEN DE 2 ZILE DE LA DEPUNEREA CMR-URILOR. PENTRU TRANSPORTATORII CARE AU NEVOIE DE AVANSURI DE CURSA,LI SE POATE ACORDA UN 70% DIN VALOAREA CURSEI INAINTE DE A PLECA IN CURSA. MAJORITATEA CURSELOR SUNT DIN SPANIA CATRE: OLANDA, BELGIA, ITALIA, GERMANIA, ANGLIA. CURSELE DE RETUR VI SE OFERA CU O ZI INAINTE SAU IN ZIUA DESCARCARII PE COMUNITATE. In continuare va vom expune mai multe calcule. Si, vom incepe prin a va demonstra ca: un camión cu 2 soferi poate efectua, intr-o luna: 18.000km. Iar, la un consum de 34litri de motorina pe 100 de km, veti avea nevoie de 6120 litri de motorina pe luna. (18.000 x 0,34 = 6120) Apoi, inmultim litrii consumati cu pretul motorinei de 1,25€/L si v-ar iesi suma de 7650€ . (6120x1,25=7650). Trebuie sa ne gandim ca avem si cheltuieli de autopiste in functie unde aveti de descarcat. De exemplu, ca sa obtinem acesti 18.000km pe luna, ar trebui sa facem 4 curse tur - retur. Pe teritoriul Spaniei cheltuielile ar ajunge la suma de 200€ (25€ autopista pana la jonquera x 8 ori=200€). In schimb, in Franta sunt mai scumpe taxele de autostrada, si anume: a) La Jonquera - Moulhouse : 860km inmultim de 8 ori ne da: 6880 x 0,22€/km taxa autopista = 1513€ b) La Jonquera - Luxemburg : 1030km x 8 = 8240 x 0,22 = 1812€ c) La Jonquera - Lille : 1130km x 8 = 9040 x 0,22 = 1988€ d) Irun - Lille: 1050km x 8 = 8400 x 0,22 = 1848€ Pentru a acumula cei 18.000 km pe luna, trebuie sa mergem si in Germania, unde o distanta de 5200 km ne costa in jur de 1100€ (5200x0,22=1100€). Sau, trebuie sa descarcam in Olanda unde taxele sunt doar: 16€/zi x 8zile = 128€ Si, in Anglia 8 zile ne-ar costa: 120€ (8x15=120). Aceste informatii de mai sus reprezinta cheltuielile unui transportator cu 2 soferi. In continuare, va etalam si cheltuielile transportatorului cu un singur sofer. Avand in vedere ca unui camión cu 1 conductor, sa ii iasa media de 13.000 de km pe luna, ne gandim ca trebuie sa pargurga: 13.000km in 3 curse. Si, ii calculam cheltuielile: - Pe Spania: de 6 ori inmultit cu 25€/zi (taxa autopista) = 150€ - In Franta: 1) La Jonquera - Moulhouse: 860km x 6 = 5160 x 0,22 = 1135€ 2) La Jonquera - Luxemburg: 1030 x 6 = 6180 x 0,22 = 1359€ 3) La Jonquera - Lille : 1130 x 6 = 6780 x 0,22 = 1491€ 4) Irun - Lille : 1050 x 6 = 6300 x 0,22 = 1386€ - In Germania, 3200km x 0,22 = 704€ - In Olanda, 16€/zi x 6zile = 96€ - In Anglia, 15 x 6 = 90€ Dar, pe noi ne intereseaza, profitul, ca doar de asta muncim!!! ATENTIE: tractionistii cu 2 soferi si cu un consum de 34% pot castiga formidabila suma de 6482€ pe luna. Firmele de transport din Spania care ne dau curse , o sa va plateasca cu 0,90€/km. Acum calculam PROFITUL curselor de 2 soferi de Germania. Deci, trebuie luat in considerare 2 argumente: I) Intrarile (banii oferiti de catre casa de expeditie): 18.000km x 0,90€/km = 16.200€ iar, ptr. al doilea sofer i se va inmana 400€/cursa: 4 x 400 = 1600€ va iesi in total: 16.200 + 1600 = 17.800€ II) Cheltuielile ptr. cúrsele de 2 soferi pana in Germania: - motorina: 7650€ - autopista: a) Spania: 200€ b) Franta: 1800€ c) Germania: 1100€ din acest total de: 10750€ avem de recuperat TVA 10750 X 0,21% = 2257 - 10% = 2032€ - salarial soferilor: 2600€ iar total cheluieli: 10750 + 2600 = 13350€ Scadem cheltuielile din totalul intrarilor si adaugam tva: 17.800€ - 13350€ + 2032 tva = 6482€ CASA DE EXPEDITIE NE POATE OFERI, LA CURSELE DE 2 SOFERI CU REMORCA INCHIRIATA , CATE 1€/KM. Pentru cúrsele din Germania ar iesi: 18.000km x 1€/km = 18.000€ +1600€ (al 2-lea sofer) - 13350€ (cheltuieli) = 4950€ + 2032 tva = 6982€ Acum, dezbatem PROFITUL curselor de doi soferi pentru Olanda. A) Intrari: 17.800€ B) Cheltuieli: 1) motorina: 7650€ 2) autopista: - Spania: 200€ - Franta: 1800€ - Olanda: 130€ total: 9780€ si recuperam TVA: 9780 X 0,21 = 2053 - 10% = 1848€ iar, profitul este: 17.800€ (intrari) - 9780 (cheltuieli) = 8020€ 8020€ + 1848 tva = 9868€ -2600 (salariu) = 7268€ Pentru remorcile inchiriate pentru cúrsele de doi soferi pe Olanda profitul ar iesi: 18.000 x 1 = 18.000 + 1600€ (al 2-lea sofer) - 9780€ = 9820€ + 1848 tva = 11668€ - 2600€ (salariul) = 9068€ - 1300€ (chiria pe remorca) = 7768€ Mergem sa calculam Profitul pentru Transportatorii cu 1 sofer, cu un consum de 34%. La cúrsele de Germania avem: - intrari: 13.000k/luna x 0,90€/km = 11.700€ - cheltuieli: motorina : 5525€ autopista: Spania: 150€ Franta: 1300€ Germania: 704€ total cheltuieli: 7679€, iar TVA se recupereaza: 7679 x 0,21 = 1612 - 10% = 1452€ DECI: 11700 - 7679 = 4021€ 4021 + 1452 TVA = 5473 - 1500 (salariu) = 3973€ (profit/luna) La cúrsele pentru Olanda sunt:- intrari : 11700€ - cheltuieli: motorina: 5525€ autopista: Spania 150€ Franta: 1300€ Olanda: 100€ Si, Profitul, este: 11700€ - 7075 = 4625 + 1337 =5962€ - 1500€ = 4462€ Cu remorcile inchiriate cu 1 sofer pentru cúrsele de Germania si Olanda ne iese acelasi profit. Dorim sa va ,,descretim´´ fruntile cu unele diferente de calcule si profit , pe care le aveti din partea altor firme de transport cu care ati mai lucrat. Vorbim de cúrsele de 2 soferi: De regula vi se plateu 0,30€/km, iar la 18000km castigati: 5400€. Bani din care vi se scadea salariul pentru 2 soferi de 2520€ (18000 x 0,14). Asadar va ramaneau: 5400 - 2520 = 2880€ Urmariti cu atentie, diferente, daca ati lucra cu noi: va paltim cu 0,90€/km. Iar o medie dintre profitul curselor pe Germania si Olanda ar fi: 6482 + 7268 = 13750 : 2 = 6875€ DIFERENTA AR FI DE: 3995€ Iar, cu remorca inchiriata ptr. cúrsele de 2 soferi: iese media: 7473 + 7768 = 15241 : 2 = 7620 DIFERENTA: 7620 - 2880 = 4740€ Trebuie sa calculam si diferentele la cúrsele de 1 sofer: Alte firme va platesc cu 0,26€/km. Si, atunci: 13000km x 0,26 = 3380€ 3380€ -1300(salariul) = 2080€ Media profitului curselor noastre ar fi: 3973€ (Germania ) + 4462 (Olanda) = 8435 : 2 = 4217€ DIFERENTA: 4217 - 2080 = 2137€ Cu remoca inchiriata va fi la fel. Cu speranta ca ati avut rabdarea necesara sa cititi si sa calculati cu noi pana la capatul acestei oferte, dorim sa va mai aducem la cunostinta si faptul ca avem firme de transport care inchiriaza remorci cu optiunea de cumparare a acesteia. Ar insemna ca pretul pe care il platiti pentru chirie pe fiecare luna vi se scade din pretul remorcii. Asadar, veti castiga mai multi bani pentru prestati dvs. ca transportator si veti avea dreptul de a ramane si cu remorca in proprietate personala. PENTRU MAI MULTE DETALII SUNATI LA NR DE TEL: 0034 696 310 788 E-MAIL: dbujor@gmx.com VA OFERIM CONTRACTE INTERCOMUNITARE PE SPANIA, PE CARE LE INCHEIATI DUMNEAVOASTRA DIRECT CU FIRMA SPANIOLA. AVETI POSIBILITATEA DE A LUCRA IN DOUA MODURI: 1) CU SEMIREMORCA FIRMEI SPANIOLE. 2) CU SEMIREMORCA DUMNEAVOASTRA. MODUL DE PLATA: VI SE ASIGURA UN MINIM DE 13.000 KM PENTRU UN SOFER SI 16.000 KM – 20.000 KM CU DOI SOFERI. VI SE DAU O LISTA CU PRETURILE CURSELOR PE TOATA CAMPANIA . DIN EXPERIENTA, PRETUL PE KM PLINI – GOI ESTE INTRE 1€/KM SI 1,10€/KM. PENTRU AL DOILEA SOFER VI SE PLATESTE LA CURSELE RAPIDE UN SUPLIMENT DE 400€ - 500€. NU EXISTA DIFERENTA IN MODUL DE PLATA INTRE TRANSPORTATORII CARE VIN CU SEMIREMORCA LOR SI CEI CARE INCHIRIAZA. IN SCHIMB, TRANSPORTATORII CARE INCHIRIAZA SEMIREMORCA VOR PLATI O CHIRIE DE 1300€ PE LUNA. PLATA SE FACE PRIN SISTEM CONFIRMING (LINIE DE DESCONTARE) CU UN COMISION DE 4% IN TERMEN DE 2 ZILE DE LA DEPUNEREA CMR-URILOR. PENTRU TRANSPORTATORII CARE AU NEVOIE DE AVANSURI DE CURSA,LI SE POATE ACORDA UN 70% DIN VALOAREA CURSEI INAINTE DE A PLECA IN CURSA. MAJORITATEA CURSELOR SUNT DIN SPANIA CATRE: OLANDA, BELGIA, ITALIA, GERMANIA, ANGLIA. CURSELE DE RETUR VI SE OFERA CU O ZI INAINTE SAU IN ZIUA DESCARCARII PE COMUNITATE. In continuare va vom expune mai multe calcule. Si, vom incepe prin a va demonstra ca: un camión cu 2 soferi poate efectua, intr-o luna: 18.000km. Iar, la un consum de 34litri de motorina pe 100 de km, veti avea nevoie de 6120 litri de motorina pe luna. (18.000 x 0,34 = 6120) Apoi, inmultim litrii consumati cu pretul motorinei de 1,25€/L si v-ar iesi suma de 7650€ . (6120x1,25=7650). Trebuie sa ne gandim ca avem si cheltuieli de autopiste in functie unde aveti de descarcat. De exemplu, ca sa obtinem acesti 18.000km pe luna, ar trebui sa facem 4 curse tur - retur. Pe teritoriul Spaniei cheltuielile ar ajunge la suma de 200€ (25€ autopista pana la jonquera x 8 ori=200€). In schimb, in Franta sunt mai scumpe taxele de autostrada, si anume: a) La Jonquera - Moulhouse : 860km inmultim de 8 ori ne da: 6880 x 0,22€/km taxa autopista = 1513€ b) La Jonquera - Luxemburg : 1030km x 8 = 8240 x 0,22 = 1812€ c) La Jonquera - Lille : 1130km x 8 = 9040 x 0,22 = 1988€ d) Irun - Lille: 1050km x 8 = 8400 x 0,22 = 1848€ Pentru a acumula cei 18.000 km pe luna, trebuie sa mergem si in Germania, unde o distanta de 5200 km ne costa in jur de 1100€ (5200x0,22=1100€). Sau, trebuie sa descarcam in Olanda unde taxele sunt doar: 16€/zi x 8zile = 128€ Si, in Anglia 8 zile ne-ar costa: 120€ (8x15=120). Aceste informatii de mai sus reprezinta cheltuielile unui transportator cu 2 soferi. In continuare, va etalam si cheltuielile transportatorului cu un singur sofer. Avand in vedere ca unui camión cu 1 conductor, sa ii iasa media de 13.000 de km pe luna, ne gandim ca trebuie sa pargurga: 13.000km in 3 curse. Si, ii calculam cheltuielile: - Pe Spania: de 6 ori inmultit cu 25€/zi (taxa autopista) = 150€ - In Franta: 1) La Jonquera - Moulhouse: 860km x 6 = 5160 x 0,22 = 1135€ 2) La Jonquera - Luxemburg: 1030 x 6 = 6180 x 0,22 = 1359€ 3) La Jonquera - Lille : 1130 x 6 = 6780 x 0,22 = 1491€ 4) Irun - Lille : 1050 x 6 = 6300 x 0,22 = 1386€ - In Germania, 3200km x 0,22 = 704€ - In Olanda, 16€/zi x 6zile = 96€ - In Anglia, 15 x 6 = 90€ Dar, pe noi ne intereseaza, profitul, ca doar de asta muncim!!! ATENTIE: tractionistii cu 2 soferi si cu un consum de 34% pot castiga formidabila suma de 6482€ pe luna. Firmele de transport din Spania care ne dau curse , o sa va plateasca cu 0,90€/km. Acum calculam PROFITUL curselor de 2 soferi de Germania. Deci, trebuie luat in considerare 2 argumente: I) Intrarile (banii oferiti de catre casa de expeditie): 18.000km x 0,90€/km = 16.200€ iar, ptr. al doilea sofer i se va inmana 400€/cursa: 4 x 400 = 1600€ va iesi in total: 16.200 + 1600 = 17.800€ II) Cheltuielile ptr. cúrsele de 2 soferi pana in Germania: - motorina: 7650€ - autopista: a) Spania: 200€ b) Franta: 1800€ c) Germania: 1100€ din acest total de: 10750€ avem de recuperat TVA 10750 X 0,21% = 2257 - 10% = 2032€ - salarial soferilor: 2600€ iar total cheluieli: 10750 + 2600 = 13350€ Scadem cheltuielile din totalul intrarilor si adaugam tva: 17.800€ - 13350€ + 2032 tva = 6482€ CASA DE EXPEDITIE NE POATE OFERI, LA CURSELE DE 2 SOFERI CU REMORCA INCHIRIATA , CATE 1€/KM. Pentru cúrsele din Germania ar iesi: 18.000km x 1€/km = 18.000€ +1600€ (al 2-lea sofer) - 13350€ (cheltuieli) = 4950€ + 2032 tva = 6982€ Acum, dezbatem PROFITUL curselor de doi soferi pentru Olanda. A) Intrari: 17.800€ B) Cheltuieli: 1) motorina: 7650€ 2) autopista: - Spania: 200€ - Franta: 1800€ - Olanda: 130€ total: 9780€ si recuperam TVA: 9780 X 0,21 = 2053 - 10% = 1848€ iar, profitul este: 17.800€ (intrari) - 9780 (cheltuieli) = 8020€ 8020€ + 1848 tva = 9868€ -2600 (salariu) = 7268€ Pentru remorcile inchiriate pentru cúrsele de doi soferi pe Olanda profitul ar iesi: 18.000 x 1 = 18.000 + 1600€ (al 2-lea sofer) - 9780€ = 9820€ + 1848 tva = 11668€ - 2600€ (salariul) = 9068€ - 1300€ (chiria pe remorca) = 7768€ Mergem sa calculam Profitul pentru Transportatorii cu 1 sofer, cu un consum de 34%. La cúrsele de Germania avem: - intrari: 13.000k/luna x 0,90€/km = 11.700€ - cheltuieli: motorina : 5525€ autopista: Spania: 150€ Franta: 1300€ Germania: 704€ total cheltuieli: 7679€, iar TVA se recupereaza: 7679 x 0,21 = 1612 - 10% = 1452€ DECI: 11700 - 7679 = 4021€ 4021 + 1452 TVA = 5473 - 1500 (salariu) = 3973€ (profit/luna) La cúrsele pentru Olanda sunt:- intrari : 11700€ - cheltuieli: motorina: 5525€ autopista: Spania 150€ Franta: 1300€ Olanda: 100€ Si, Profitul, este: 11700€ - 7075 = 4625 + 1337 =5962€ - 1500€ = 4462€ Cu remorcile inchiriate cu 1 sofer pentru cúrsele de Germania si Olanda ne iese acelasi profit. Dorim sa va ,,descretim´´ fruntile cu unele diferente de calcule si profit , pe care le aveti din partea altor firme de transport cu care ati mai lucrat. Vorbim de cúrsele de 2 soferi: De regula vi se plateu 0,30€/km, iar la 18000km castigati: 5400€. Bani din care vi se scadea salariul pentru 2 soferi de 2520€ (18000 x 0,14). Asadar va ramaneau: 5400 - 2520 = 2880€ Urmariti cu atentie, diferente, daca ati lucra cu noi: va paltim cu 0,90€/km. Iar o medie dintre profitul curselor pe Germania si Olanda ar fi: 6482 + 7268 = 13750 : 2 = 6875€ DIFERENTA AR FI DE: 3995€ Iar, cu remorca inchiriata ptr. cúrsele de 2 soferi: iese media: 7473 + 7768 = 15241 : 2 = 7620 DIFERENTA: 7620 - 2880 = 4740€ Trebuie sa calculam si diferentele la cúrsele de 1 sofer: Alte firme va platesc cu 0,26€/km. Si, atunci: 13000km x 0,26 = 3380€ 3380€ -1300(salariul) = 2080€ Media profitului curselor noastre ar fi: 3973€ (Germania ) + 4462 (Olanda) = 8435 : 2 = 4217€ DIFERENTA: 4217 - 2080 = 2137€ Cu remoca inchiriata va fi la fel. Cu speranta ca ati avut rabdarea necesara sa cititi si sa calculati cu noi pana la capatul acestei oferte, dorim sa va mai aducem la cunostinta si faptul ca avem firme de transport care inchiriaza remorci cu optiunea de cumparare a acesteia. Ar insemna ca pretul pe care il platiti pentru chirie pe fiecare luna vi se scade din pretul remorcii. Asadar, veti castiga mai multi bani pentru prestati dvs. ca transportator si veti avea dreptul de a ramane si cu remorca in proprietate personala. PENTRU MAI MULTE DETALII SUNATI LA NR DE TEL: 0034 696 310 788 E-MAIL: dbujor@gmx.com VA OFERIM CONTRACTE INTERCOMUNITARE PE SPANIA, PE CARE LE INCHEIATI DUMNEAVOASTRA DIRECT CU FIRMA SPANIOLA. AVETI POSIBILITATEA DE A LUCRA IN DOUA MODURI: 1) CU SEMIREMORCA FIRMEI SPANIOLE. 2) CU SEMIREMORCA DUMNEAVOASTRA. MODUL DE PLATA: VI SE ASIGURA UN MINIM DE 13.000 KM PENTRU UN SOFER SI 16.000 KM – 20.000 KM CU DOI SOFERI. VI SE DAU O LISTA CU PRETURILE CURSELOR PE TOATA CAMPANIA . DIN EXPERIENTA, PRETUL PE KM PLINI – GOI ESTE INTRE 1€/KM SI 1,10€/KM. PENTRU AL DOILEA SOFER VI SE PLATESTE LA CURSELE RAPIDE UN SUPLIMENT DE 400€ - 500€. NU EXISTA DIFERENTA IN MODUL DE PLATA INTRE TRANSPORTATORII CARE VIN CU SEMIREMORCA LOR SI CEI CARE INCHIRIAZA. IN SCHIMB, TRANSPORTATORII CARE INCHIRIAZA SEMIREMORCA VOR PLATI O CHIRIE DE 1300€ PE LUNA. PLATA SE FACE PRIN SISTEM CONFIRMING (LINIE DE DESCONTARE) CU UN COMISION DE 4% IN TERMEN DE 2 ZILE DE LA DEPUNEREA CMR-URILOR. PENTRU TRANSPORTATORII CARE AU NEVOIE DE AVANSURI DE CURSA,LI SE POATE ACORDA UN 70% DIN VALOAREA CURSEI INAINTE DE A PLECA IN CURSA. MAJORITATEA CURSELOR SUNT DIN SPANIA CATRE: OLANDA, BELGIA, ITALIA, GERMANIA, ANGLIA. CURSELE DE RETUR VI SE OFERA CU O ZI INAINTE SAU IN ZIUA DESCARCARII PE COMUNITATE. In continuare va vom expune mai multe calcule. Si, vom incepe prin a va demonstra ca: un camión cu 2 soferi poate efectua, intr-o luna: 18.000km. Iar, la un consum de 34litri de motorina pe 100 de km, veti avea nevoie de 6120 litri de motorina pe luna. (18.000 x 0,34 = 6120) Apoi, inmultim litrii consumati cu pretul motorinei de 1,25€/L si v-ar iesi suma de 7650€ . (6120x1,25=7650). Trebuie sa ne gandim ca avem si cheltuieli de autopiste in functie unde aveti de descarcat. De exemplu, ca sa obtinem acesti 18.000km pe luna, ar trebui sa facem 4 curse tur - retur. Pe teritoriul Spaniei cheltuielile ar ajunge la suma de 200€ (25€ autopista pana la jonquera x 8 ori=200€). In schimb, in Franta sunt mai scumpe taxele de autostrada, si anume: a) La Jonquera - Moulhouse : 860km inmultim de 8 ori ne da: 6880 x 0,22€/km taxa autopista = 1513€ b) La Jonquera - Luxemburg : 1030km x 8 = 8240 x 0,22 = 1812€ c) La Jonquera - Lille : 1130km x 8 = 9040 x 0,22 = 1988€ d) Irun - Lille: 1050km x 8 = 8400 x 0,22 = 1848€ Pentru a acumula cei 18.000 km pe luna, trebuie sa mergem si in Germania, unde o distanta de 5200 km ne costa in jur de 1100€ (5200x0,22=1100€). Sau, trebuie sa descarcam in Olanda unde taxele sunt doar: 16€/zi x 8zile = 128€ Si, in Anglia 8 zile ne-ar costa: 120€ (8x15=120). Aceste informatii de mai sus reprezinta cheltuielile unui transportator cu 2 soferi. In continuare, va etalam si cheltuielile transportatorului cu un singur sofer. Avand in vedere ca unui camión cu 1 conductor, sa ii iasa media de 13.000 de km pe luna, ne gandim ca trebuie sa pargurga: 13.000km in 3 curse. Si, ii calculam cheltuielile: - Pe Spania: de 6 ori inmultit cu 25€/zi (taxa autopista) = 150€ - In Franta: 1) La Jonquera - Moulhouse: 860km x 6 = 5160 x 0,22 = 1135€ 2) La Jonquera - Luxemburg: 1030 x 6 = 6180 x 0,22 = 1359€ 3) La Jonquera - Lille : 1130 x 6 = 6780 x 0,22 = 1491€ 4) Irun - Lille : 1050 x 6 = 6300 x 0,22 = 1386€ - In Germania, 3200km x 0,22 = 704€ - In Olanda, 16€/zi x 6zile = 96€ - In Anglia, 15 x 6 = 90€ Dar, pe noi ne intereseaza, profitul, ca doar de asta muncim!!! ATENTIE: tractionistii cu 2 soferi si cu un consum de 34% pot castiga formidabila suma de 6482€ pe luna. Firmele de transport din Spania care ne dau curse , o sa va plateasca cu 0,90€/km. Acum calculam PROFITUL curselor de 2 soferi de Germania. Deci, trebuie luat in considerare 2 argumente: I) Intrarile (banii oferiti de catre casa de expeditie): 18.000km x 0,90€/km = 16.200€ iar, ptr. al doilea sofer i se va inmana 400€/cursa: 4 x 400 = 1600€ va iesi in total: 16.200 + 1600 = 17.800€ II) Cheltuielile ptr. cúrsele de 2 soferi pana in Germania: - motorina: 7650€ - autopista: a) Spania: 200€ b) Franta: 1800€ c) Germania: 1100€ din acest total de: 10750€ avem de recuperat TVA 10750 X 0,21% = 2257 - 10% = 2032€ - salarial soferilor: 2600€ iar total cheluieli: 10750 + 2600 = 13350€ Scadem cheltuielile din totalul intrarilor si adaugam tva: 17.800€ - 13350€ + 2032 tva = 6482€ CASA DE EXPEDITIE NE POATE OFERI, LA CURSELE DE 2 SOFERI CU REMORCA INCHIRIATA , CATE 1€/KM. Pentru cúrsele din Germania ar iesi: 18.000km x 1€/km = 18.000€ +1600€ (al 2-lea sofer) - 13350€ (cheltuieli) = 4950€ + 2032 tva = 6982€ Acum, dezbatem PROFITUL curselor de doi soferi pentru Olanda. A) Intrari: 17.800€ B) Cheltuieli: 1) motorina: 7650€ 2) autopista: - Spania: 200€ - Franta: 1800€ - Olanda: 130€ total: 9780€ si recuperam TVA: 9780 X 0,21 = 2053 - 10% = 1848€ iar, profitul este: 17.800€ (intrari) - 9780 (cheltuieli) = 8020€ 8020€ + 1848 tva = 9868€ -2600 (salariu) = 7268€ Pentru remorcile inchiriate pentru cúrsele de doi soferi pe Olanda profitul ar iesi: 18.000 x 1 = 18.000 + 1600€ (al 2-lea sofer) - 9780€ = 9820€ + 1848 tva = 11668€ - 2600€ (salariul) = 9068€ - 1300€ (chiria pe remorca) = 7768€ Mergem sa calculam Profitul pentru Transportatorii cu 1 sofer, cu un consum de 34%. La cúrsele de Germania avem: - intrari: 13.000k/luna x 0,90€/km = 11.700€ - cheltuieli: motorina : 5525€ autopista: Spania: 150€ Franta: 1300€ Germania: 704€ total cheltuieli: 7679€, iar TVA se recupereaza: 7679 x 0,21 = 1612 - 10% = 1452€ DECI: 11700 - 7679 = 4021€ 4021 + 1452 TVA = 5473 - 1500 (salariu) = 3973€ (profit/luna) La cúrsele pentru Olanda sunt:- intrari : 11700€ - cheltuieli: motorina: 5525€ autopista: Spania 150€ Franta: 1300€ Olanda: 100€ Si, Profitul, este: 11700€ - 7075 = 4625 + 1337 =5962€ - 1500€ = 4462€ Cu remorcile inchiriate cu 1 sofer pentru cúrsele de Germania si Olanda ne iese acelasi profit. Dorim sa va ,,descretim´´ fruntile cu unele diferente de calcule si profit , pe care le aveti din partea altor firme de transport cu care ati mai lucrat. Vorbim de cúrsele de 2 soferi: De regula vi se plateu 0,30€/km, iar la 18000km castigati: 5400€. Bani din care vi se scadea salariul pentru 2 soferi de 2520€ (18000 x 0,14). Asadar va ramaneau: 5400 - 2520 = 2880€ Urmariti cu atentie, diferente, daca ati lucra cu noi: va paltim cu 0,90€/km. Iar o medie dintre profitul curselor pe Germania si Olanda ar fi: 6482 + 7268 = 13750 : 2 = 6875€ DIFERENTA AR FI DE: 3995€ Iar, cu remorca inchiriata ptr. cúrsele de 2 soferi: iese media: 7473 + 7768 = 15241 : 2 = 7620 DIFERENTA: 7620 - 2880 = 4740€ Trebuie sa calculam si diferentele la cúrsele de 1 sofer: Alte firme va platesc cu 0,26€/km. Si, atunci: 13000km x 0,26 = 3380€ 3380€ -1300(salariul) = 2080€ Media profitului curselor noastre ar fi: 3973€ (Germania ) + 4462 (Olanda) = 8435 : 2 = 4217€ DIFERENTA: 4217 - 2080 = 2137€ Cu remoca inchiriata va fi la fel. Cu speranta ca ati avut rabdarea necesara sa cititi si sa calculati cu noi pana la capatul acestei oferte, dorim sa va mai aducem la cunostinta si faptul ca avem firme de transport care inchiriaza remorci cu optiunea de cumparare a acesteia. Ar insemna ca pretul pe care il platiti pentru chirie pe fiecare luna vi se scade din pretul remorcii. Asadar, veti castiga mai multi bani pentru prestati dvs. ca transportator si veti avea dreptul de a ramane si cu remorca in proprietate personala. PENTRU MAI MULTE DETALII SUNATI LA NR DE TEL: 0034 696 310 788 E-MAIL: dbujor@gmx.com CAUTAM TRACTIONISTI PE COMUNITATE
 
Data Postarii : 15:53 - 03/11/2014