CALCUL FAZ - o noua sectiune a bursei de transport Euload
 

Stimati membri,

Dorim sa va punem in atentie incepand de astazi o noua sectiune a siteului nostru, www.euload.com

Este vorba despre CALCUL FAZ, o noua aplicatie, pe care o gasiti impreuna cu Calcul Cost/km, Calculator diurna, Program de generare Adeverinte de concediu,etc., in submeniul Aplicatii Utile.

CALCUL FAZ, este o aplicatie destinata transportatorilor, in vederea calcularii consumului de motorina si intocmirii FAZ-ului (Fisei activitatii zilnice) pentru autovehicolele din dotare.

Este o aplicatie extrem de utila, flexibila, care, zicem noi, va economisi foarte mult timp angajatilor din firma d-voastra insarcinati cu urmarirea consumului de carburanti. In plus veti avea siguranta efectuarii corecte a calculelor, si generarii automate a unor situatii centralizate pentru intregul parc de autovehicole.

Programul salveaza datele pe care le introduceti despre camioanele din dotare, foile de parcurs, schimburile de ulei, precum si informatiile cu privire la reviziile tehnice, ele putand fi oricand si de oriunde modificate, prelucrate si tiparite de catre d-voastra.

E un program complex, insa ne-am straduit sa-l facem usor de folosit, practic si adaptabil particularitatilor firmei d-voastra.

Va recomandam sa cititi cu atentie explicatiile care apar pe parcursul folosirii acestei aplicatii pentru a-i intelege cat mai bine modul de operare si facilitatile oferite.

Suntem convinsi ca aplicatia se poate imbunatati si, de fapt, lucram in continuare la dezvoltarea acesteia, tocmai de aceea sugestiile si opiniile d-voastra sunt mai mult decat binevenite si necesare.

Aceasta aplicatie, va intra, dupa o anumita perioada de proba - gratuita, intre facilitatile abonamentului EXTRA - contra-cost, alaturi de aplicatiile Calcul Cost/km, Calculator diurna si Program de generare Adeverinte de concediu.

Celor care detin un abonament EXTRA valid , aceasta noua facilitate le va fi accesibila fara alte costuri suplimentare.

Celor care detin doar abonament BAZA gratuit, dorim sa le facem in mod promotional, o oferta speciala, cu ocazia implinirii la 1 iunie 2008, a 2 ani de activitate a bursei noastre. Le oferim pana la 1 iulie 2008, acces GRATUIT la toate facilitatile suplimentare incluse in abonamentul EXTRA - Calcul Cost/km, Calculator diurna, Program de generare Adeverinte de concediu si, binenteles, Calcul FAZ.

Cu alte cuvinte, va invitam sa TESTATI toate facilitatile, si mai noi si mai vechi, oferite de Euload.

Profit de ocazia acestei aniversari sa multumesc tuturor membrilor nostri pentru sustinere, incredere, pentru impartasirea ideilor, gandurilor si preocuparilor lor, cu noi, celor care formam echipa Euload.                    CONSIDERATII GENERALE CU PRIVIRE LA PROGRAMUL DE CALCUL FAZProgramul calculeaza, pe baza Fisei autovehicolului si a Foilor de parcurs introduse de d-voastra , consumul de combustibil (motorina), asa-numita Fisa activitatii zilnice (FAZ) pentru autovehicolul respectiv.

De ce este util, necesar chiar, calculul consumului de combustibil? Exista sau nu o prevedere legala care sa reglementeze modul de calcul al FAZ-ul? Care sunt implicatiile sau practicile contabile in aceasta chestiune?

Calculul consumului de carburant pentru autovehicol, pe fiecare foaie de parcurs, si urmarirea evolutiei lui in timp, precum si compararea acestui consum intre autovehicole de acelasi tip, preintampina si semnaleaza in acelasi timp eventualele furturi de motorina. Nu este o noutate pentru nimeni, cred, ca furtul de combustibil, atunci cand nu exista nici o evidenta condusa a consumului de carburant, este foarte tentant pentru sofer, si se intampla in foarte multe cazuri. Avand in vedere costul extrem de ridicat al carburantilor, prejudiciile inregistrate de firmele de transport pot fi insemnate. De altfel, marea majoritate a firmelor de transport conduc deja aceasta evidenta. Ea se bazeaza pe un model mai vechi, din timpurile comunismului, in care calculul consumului de carburanti era extrem de reglementat, si de-a dreptul complicat si stufos. (vezi aici reglementarea calculului FAZ-ului din perioada comunista). Desi aceasta reglementare este de mult abrogata, modalitatea de calcul a consumului de carburant, asa cum e ea consemnata, se mai practica inca, mai mult sau mai putin apropiata de cea specificata in reglementare. Se calculeaza insa FAZ-ul, in mare parte manual, iar personal calificat in evidenta FAZ-ului este din ce in ce mai greu de gasit. Este necesar in aceasta situatie un mare volum de munca, iar rezultatul nu este intotdeauna concludent.

Tocmai de aceea, pornind de la solicitarile mai multor membri, am conceput si implementat un program de Calcul FAZ  modern, eficient si usor de folosit.

El foloseste din vechiul model partile care sunt utile si practice si care se folosesc si in prezent in multe din firmele de transport, in maniera de prelucrare manuala. Este evident simplificat, eliminand partile care nu fac decat sa complice inutil modelul si sa ingreuneze obtinerea si citirea rezultatelor.

Desi, in locul acestei reglementari de origine comunista, nu a fost stabilita nici o alta reglementare contabila sau fiscala, in practica contabila a firmelor de transport trecerea pe cheltuieli a consumului de carburanti se face in baza Consumului normat in litri , obtinut in urma calcului FAZ. Evident este nevoie ca pentru toate alimentarile efectuate sa existe documente justificative valabile, asa cum sunt ele definite in Codul fiscal.
   
Speram ca programul de Calcul a FAZ-ului pe care l-am dezvoltat sa serveasca atat obiectivului de urmarire a consumului de carburanti pe fiecare autovehicol/sofer in parte, cat si inregistrarii in  contabilitate a acestuia.

Pentru accesarea paginii de FAZ faceti click aici.

 
09/06/2008 17:45