Evaluare Performante Angajati
 
 Stimati membri,
 

Lansam astazi o noua aplicatie in cadrul sectiunii Aplicatii Utile al www.euload.com intitulata “Evaluare Performante Angajati” care, alaturi de aplicatia “Referinte Online pentru Soferi” lansata cu 2 luni in urma, vine sa intregeasca modulul de aplicatii pe care bursa noastra le-a creat special pentru Compartimentul Personal al firmelor a caror activitate se desfasoara in domeniul transportului de marfa.

Dupa o perioada lunga de criza, si fara ca lucrurile sa se fi limpezit inca pe plan economic, firmele de transport dupa ce au reusit optimizari semnificative cu privire la consumul de carburant, la intretinerea parcului, la termenii contractuali stabiliti cu furnizorii si clientii, au recurs si la optimizarea fortei de munca angajate.

Aceasta optimizare s-a facut atat prin selectia mai riguroasa a viitorilor angajati, cat si printr-un proces de instruire la locul de munca din ce in ce mai complex, instruire dublata apoi de un control continuu exercitat asupra modului de indeplinire a sarcinilor de servici.

Modificarea legislatiei muncii in anul 2011, in sensul introducerii performantei profesionale slabe ca si motiv eligibil pentru desfacerea contractului de munca, a flexibilizat intr-o anumita masura procesul de desfacere a contractelor de munca.

Legea insa, avand in vedere aceste situatii, a introdus obligativitatea ca angajatorul sa-l instiinteze pe angajat inca de la inceput despre criteriile dupa care performanta lui profesionala va fi analizata, precum si procedurile dupa care aceasta analiza se va efectua (de catre cine, la ce intervale de timp, etc.).

Inspectorii de personal s-au trezit astfel cu o noua sarcina stabilita prin legislatie, si anume stabilirea criteriilor de performanta pentru diferite categorii de angajati, precum si intocmirea, respectiv centralizarea periodica a rapoartelor de performanta ale angajatilor.

Adica, cu alte cuvinte, un volum de munca in plus semnificativ.

Ideea insa nu e rea!

Daca acest proces de evaluare se poate realiza usor, cu ajutorul unui instrument, cum ar fi o aplicatie pe calculator, rezultatele evaluarii performantelor pot imbraca forma unui raport tiparit, usor de citit si interpretat de managementul de varf.

Pe baza unui astfel de raport se pot stabili nu doar angajatii cu probleme, dar si tipul de probleme cele mai frecvente, locul unde persoanele insarcinate cu intruirea trebuie sa se implice mai mult. Se pot scoate centralizatoare ale rapoartelor pe perioade mai lungi de timp, pentru a observa evolutia performantelor in timp.

Un alt avantaj, deloc de neglijat, este ocazia unui dialog intre evaluator si evaluat pe tema performantei, dialog care in majoritatea situatiilor nu poate fi decat constructiv.

Aplicatia “Evaluare Performante Angajati”, dezvoltata de Euload, va da posibilitatea de a folosi calculatorul in procesul de evaluare a performantelor profesionale ale angajatilor d-voastra, proces care are la baza criteriile de evaluare pe care le-ati stabilit prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate si/sau regulamentul intern, dupa caz, si care conform Legii 53/2003 Codul Muncii (vezi art. 17, 40, 63, 242) sunt si parte integranta a contractului individual de munca.

Avantajele folosirii aplicatiei Euload in aceasta privinta sunt multiple:

  • calculul notei finale (a punctajului obtinut) se face automat,

  • evalurea se poate completa pornind de la evaluarea precedenta, procesandu-se modificari doar unde este cazul

  • o evaluare se poate modifica, retipari, vizualiza usor oricand ulterior. Se poate cauta cu usurinta in baza de date proprie dupa numele angajatului sau dupa perioada.

  • aplicatia permite generarea unui raport global pentru un angajat sau la nivel de firma luand ca reper orice perioada dorita.

  • va punem la dispozitie cateva seturi de criterii de evaluare specifice pentru profesiile din transportul rutier de marfa (sofer, dispecer, tesa, mecanic, agent vanzari, muncitor necalificat), criterii pe care puteti sa le personalizati conform necesitatilor sau dorintelor d-voastra.

Procesul de evaluare a performantelor angajatilor d-voastra, se va transforma astfel, datorita usurintei in operare, intr-un instrument util pentru managementul firmei si nu doar intr-o alta cerinta stabilita prin legislatie.

Aceasta aplicatie, la fel ca si Referinte Online pentru Soferi este accesibila doar celor cu Abonament Extra.

Celor care detin Abonament Extra le multumim, si speram ca aceasta noua aplicatie ii va convinge in continuare de avantajele de a ramane clienti ai bursei noastre.

Pentru cei care nu detin decat Abonament Baza - gratuit, le reamintim ca pretul unui abonament pe pagina noastra Euload.com, este unul foarte accesibil, dar care le deschide accesul spre multe aplicatii pe care noi le consideram utile.

Astfel, un abonament extra pe www.euload.com costa:

  • 50 lei + TVA pe 3 luni

  • 90 lei + TVA pe 6 luni

  • 150 lei + TVA pe 1 an


Click aici pentru conectare.
 
24/07/2013 12:36