Taxe de drum Ungaria - Informatii de ultima ora
 
Stimati membri,


Noul sistem maghiar de taxe este in vigoare.


A intrat in vigoare la ora 0:00 si s-a oprit la ora 1:00 in data de 01.07.2013 pentru ca nu functiona deloc. La ora 3:00am a intrat din nou in vigoare. Intre ora 1:00 si 3:00 s-a circulat liber, la indicatia politiei maghiare.


Dupa ora 3:00 s-a putut scoate ticket. Procedura e urmatoarea: Soferul merge la un terminal de calculator, introduce informatiile solicitate si scoate tichetul. Cu tichetul merge apoi la caserie pentru plata.


Nu s-a putut insa plati !!


Dupa ce s-au umplut parcarile de camioane s-a aflat ca au suspendat sistemul din nou pana la ora 10, 01.07.2013 ora Ungariei. La radio maghiar se anunta ca hackerii au generat probleme sistemului. Sistemului pe 3/4 nefunctional!!


Din ce comunicau soferii intre ei prin statie, au fost dintre ei care au fost opriti, controlati si amendati!!


La aceasta ora, ora 12:00 in data 01.07.2013 este in vigoare.


Se pare ca pe site-ul www.hu-go.hu au aparut paginile in limba engleza si romana (cea in romana este un mixaj intre engleza si romana). A aparut si posibilitatea de a cumpara tichet online! (pe care il testam – se pare ca functioneaza)


Ce stim pana la ora asta este ca tichetul poate fi achizionat la statiile MOL (aici este functional in totalitate) – unde se poate plati cu cardul MOL. In vama Bors, nu se poate plati cu nici un card de alimentare, doar cash sau card bancar (Mastercard). Se poate plati cu EURO si LEI, insa chitanta e in Forinti. Schimbul valutar e clar dezavantajos si e realizat ad-hoc de personalul maghiar. Perioada de asteptare este acum cam de 1 ora.


Daca aveti informatii suplimentare va rugam sa ni le impartasiti pentru a putea informa si ajuta pe ceilalti colegi de breasla !!!

 
01/07/2013 13:36