Titlu: Program de lucru pentru un echipaj de doi soferiCompanie: Lorelei Trans SRLData: 15:57 - 23/11/2007
VA ROG SA-MI SPUNETI CUM E PROGRAMUL DE CONDUS, PAUZA, REPAuS CE TREBUIE RESPECTAT PE COMUNITATE LA UN ECHIPAJ DE 2 SOFERI LA MASINA.
 
 
Companie: Euload SRL   Data: 12:52 - 26/11/2007 

 

Perioada zilnica de condus pentru un sofer nu poate depasi 9 ore pe zi, exceptie putand face numai doua zile pe saptamana, cand poate fi prelungita pana la 10 ore. La cel mult 4 ore si jumatate de condus se prevede o pauza de 45 de minute. Perioada zilnica de odihna este de minimum 11 ore neintrerupte, ea putand fi redusa de trei ori pe saptamana pana la 9 ore. Exista si posibilitatea segmentarii acestei perioade in doua : 3 ore, urmate de alte 9 ore, astfel incat sa se ajunga la 12 ore. In situatia vehiculelor conduse de echipaje, timpul de odihna zilnica va fi de cel putin 9 ore intr-un interval de timp de cel mult 30 de ore.

Programul pentru doi soferi cuprinde 18 ore de lucru + 12 ore de repaus = 30 ore.

Se poate urma urmatorul program :

    -primul sofer conduce 4 ore si jumatate, al doilea se odihneste

    -al doilea sofer conduce 4 ore si jumatate, primul se odihneste

    -primul sofer conduce 4 ore si jumatate, al doilea se odihneste

    -al doilea sofer conduce 4 ore si jumatate

    -ambii soferi se odihnesc 12 ore.

Total : 30 ore.

Puteti imparti perioada de 12 ore in doua parti : 3 ore, urmate de alte 9 ore. Aceasta varianta este utila, oferind mai multe optiuni privind programul de incarcare si descarcare.

Durata maxima de condus pentru un sofer nu poate depasi 56 de ore pe saptamana, iar pentru doua saptamani consecutiv nu poate depasi 90 de ore. Fiecare sofer trebuie sa aiba o perioada de odihna saptamanala de minim 45h neintrerupte. Saptamana de lucru incepe luni, la ora 00:00 si se termina duminica, la ora 24:00.

Pentru a vizualiza REGULAMENTUL (CE) NR. 561/2006 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN privind timpii de condus si odihna faceti click aici.

 

Cu stima,

Echipa Euload

www.euload.com