Ieri, 22 decembrie 2015, s-a împlinit un an de la întâlnirea transportatorilor de la București, legată de impozitarea diurnei.

Vă mai amintiți? Cu siguranță, DA!

Nu poți să uiți ușor așa ceva.

Astăzi 23 decembrie 2015 se împlinește un an de la Conferința de presă a Asociațiilor reunite ale transportatorilor, care marca începutul unei lupte de uzură cu Ministerul de Finanțe, sau mai degrabă lupta cu absurdul, cu prostia, cu nepăsarea, cu indolența – aș mai putea continua- și care urma să se încheie la începutul lunii iulie 2015.

Știm cu toții cât echilibru, profesionalism și pragmatism a adus Decebal Popescu în echipa desemnată să negocieze din partea transportatorilor.

Ce l-a recomandat pe Decebal pentru a fi purtătorul de cuvânt al transportatorilor? Calitatea lui de manager la o mare companie de transport? Cu siguranță, DA! Cunoștea din interior problemele reale ale transportatorilor, probleme cu care se confruntă zi de zi.

Dar mai e ceva! 

Calitățile lui personale! Știu că nu-i place lauda și nu are nevoie de ea, însă totuși nu mă pot abține să nu spun public că apreciez în mod deosebit la el: corectitudinea, inteligența, profesionalismul, naturalețea, perseverența, munca asiduă, creativitatea, deschiderea spre nou, curajul, modestia, generozitatea, și aș mai putea continua.

Pentru mine personal este un MODEL. 

Și țin să-i mulțumesc pentru ce a făcut în chestiunea diurnei în numele soțului meu, Vasile Csengeri (Bon-Trans), cât și în numele Euload, aici incluzându-mă atât pe mine, Ioana Csengeri, cât și pe membrii euload.com, care deși își văd de lucru în tăcere, își aduc contribuția zi de zi la ceea ce înseamnă transportul românesc.

Pentru noi, el, Decebal Popescu, a făcut toată diferența!

În loc de încheiere, am să redau mai jos un e-mail pe care l-am primit de la Decebal Popescu, în data de 9 iulie 2015, prin intermediul biroului asociației APTE 2002.

Încă o dată, mulțumim din suflet Decebal Popescu! 

Sărbători fericite ție și tuturor transportatorilor români!

E-mail primit în data de 9 iulie 2015 – cu subiectul: proiect "diurna" 
Buna ziua stimati parteneri,
 
Asa cum ati aflat probabil, OUG-ul care ne priveste in mod direct a fost aprobat in sedinta de Guvern de marti, 30.06.2015.
In acest moment practic avem rezolvata problema “deplasarii” si a dreptului la indemnizatie de deplasare (“diurna”). In toamna se va relua discutia in Parlament, pentru ca aceasta OUG trebuie sa ajunga si ea in final o lege. Probabil ca tot atunci va trebui sa initiem discutii si pe Codul Muncii (de durata) in legatura cu armonizarea la Reg 561.
Reusim astfel sa avem liniste pana cand regulamentele si directivele europene pe zona de social vor face “ordine” , undeva nu mai devreme de 2017.
 
Eu vreau sa multumesc colegilor din APTE pentru faptul ca m-ati sustinut neconditionat, ca ati avut incredere in mine din Decembrie si pana in Iulie ca putem rezolva aceasta problema, chiar daca iata, a durat 7 luni.
A fost o experienta pe care nu mi-as fi dorit-o, dar acum pot spune ca m-a ajutat foarte mult sa inteleg cat de cat cum functioneaza mecanismele si acolo in zona aia in care de obicei nu prea avem acces. Si sper ca pe viitor sa ne foloseasca aceasta experienta, in masura in care va mai fi nevoie.
 
Meritul va apartine voua, la APTE2002, insa si celor din UNTRR si FORT, fara participatia carora nu am fi dat senzatia de grup puternic si cu reprezentativitate mare. Si va spun ca va ramane in istoria transporturilor, ca unicul moment in care ne-am unit fortele.
 
Felicitarile mele si respectul meu pentru Dumneavoastra.
 
 
Misiunea mea se incheie aici insa sunt tare mandru ca am avut sansa sa colaboram si sa obtinem pana la urma o victorie a normalitatii. E timpul acum sa ma intorc si eu la business-urile mele pe care le-am cam neglijat in ultima vreme.
 
Toate cele bune!

Cu respect,
 
Decebal Popescu

 

Comentar(ii)

  • Siegfried Mayer,23/12/2015 12:05

    Intr-adevar, Domnul Decebal Popescu este un factor de echilibru in domeniul patronal. A reusit sa duca la bun sfarsit o actiune de o anvergura deosebita si cu un impact deosebit de important asupra bunei functionari a sectorului de transport, prin profesionalismul, echilibrul si "sufletul sau de transportator" pe care l-a folosit din plin la realizarea unitatii patronale pentru acest deziderat comun. Multumim, Domnule Decebal Popescu, multumim Doamna Ioana Csengeri, multumim Domnule Dorin Jurjut, multumim Domnule Adrian Pop si multumim tuturor care au contribuit la aceasta reusita comuna ! Speram ca la finalul actiunilor patronale pe tema RCA si a renuntarii la supraacciza de 7 eurocenti sa spunem din nou : - Multumim, Domnule Decebal Popescu ! Urez tuturor Sarbatori Fericite si Un An Nou plin cu realizari ! Cu stima, Siegfried Mayer

Introduceţi un comentariu